10 měsíců a už stojím na vlastních

“Tu tu tu tut ta ta tatááááááááá! Na vědomí se dává, že princezna Lily Anička udělala ve svých 10 měsících první krůček do velkého života,” v zámku Pod Homolkou zněly fanfáry.

Yes, je to tady. Lilinka vykročila do života dospěláků, kteří chodí zásadně a nudně po 2 končetinách.

No jasně, jde o první nesmělé pokusy, přesto se ji královští rodiče rozhodli vzít na oslavu do cukrárny Světluška, vychvalované od berounského autobusáku, až po romantické křivoklátské lesy.

Hygiena a rozvička, ať je ze mě kočička

V den oslavy 10. měsíce báječného života si princezna Lilinka vyčistila 7 zoubků (4 horní a 3 spodní).

Po hygieně si s královským tatínkem, pane Vránou, procvičila bicáky.

Posilování s královským tatínkem
Posilování s královským tatínkem

Královský tatík uvařil vynikající oběd. Všichni cítili v kostech, že je čekají velkolepé oslavy. A bez zahřátých a spokojených bříšek není žádná legrace. Pochutnali si na kaši z červené čočky a zeleniny.

Kaše z červené čočky
Kaše z červené čočky

Po obědě se princezna rozvalila na své stoličce a odmítala v oslavách pokračovat.

Lily Anička po dobrém obědě
Lily Anička po dobrém obědě

Z letargie ji do života probrala až protiskluzová srdíčka na ponožkách. Chtěla je sníst. Když byly ponožky dostatečně mokré, usoudila, že je čas vyrazit do světa. Hodila se do gala. Vzala si na sebe bílý pletený svetřík a pruhované tepláky. Těšila se, jakou v cukrárně udělá parádu.

Nižbor vítá

Podkoní nastartoval kočár a dopravil je do nedalekého Nižbora. Přivítala je roztrhaná sněhová peřina a padající bílé kuličky přímo na maličký nosík princezny Lily Aničky.

“Honem, pojďme na teplou vodičku a křupku bez soli,” volala Lily Anička. Nosík měla omrzlý a slzičky na krajíčku.

“Honem, pojďme na dorty,” volala vesele Mimi a rozeběhla se k cukrárně. Vrtíc ocasem vbíhala pod ostatní kočáry. Nasazovala svůj psí život kvůli zákuskům. To ještě nevěděla, že cukrárnu Světlušku bohužel nenavštíví, neboť ji bude hlídat. Do Světlušky mají vstup povoleni pouze lidé. A to všichni, bez rozdílu pohlaví.

Ač to vypadá, že povolen je pouze vstup malým dětem a berounským matkám. Bez otců, Ti mají vstup nakázán do hospody přes řeku Berounku. Tak to aspoň na první pohled působí. Typická špeluňka pro malé opičky a matky v domácnosti.

“Ale nebudeme cukrárně křivdit dříve, než ochutnáme kávu a dortík,” pomyslela si královská maminka a všichni tři vstoupili do pseudo-cukrárny s velkým dětským koutkem.

Seznámení s pseudo cukrárnou Světluška

“Berounské matky to milují,” sdělovala královská maminka tatínkovi několik týdnů. “Beroun maminkám povídal”, až to i gurmeta a výtečného kuchaře Adama zlákalo na exkurzi do nižborské vyhlášené cukrárny.

Královští rodiče si objednali Caffe Latté a věneček. Ve vitríně vypadal k sežrání. Na stole k uzoufání.

“Ale, co, jsme tu kvůli malé princezně a té se v dětském koutku líbí,” obhajovali zařízení královští rodičové. Lilka si kutálela s míčky a pak tlačila malé auto s volantem. Akorát se neměla komu chlubit svým outfitem.

Lily Anička s tatínkem v cukrárně
Lily Anička s tatínkem v cukrárně

Slavíme vodou, sušenkou a hlínou

Nepočítejme chudáka stejně starého chlapečka. Sotva vyzkoušel prvních pár samostatných krůčků bez podpory, jeho maminka ho narvala do chodítka.

Královská maminka si vzpomněla na článek od milé tety Vaničkové o dětském škodítku. Bylo ji z toho velmi smutno.

Maminka si chlapečka v chodítku přitahovala, aby mu narvala papulu starým krémovým kouskem dortu. Takovým dortem, kterým si kazili královští rodičové ve stejný čas a na stejném místě žaludek. Pak honem zapít Sunarem.

Starší sestra poté bratra v chodítku přitáhla k sobě, šel tedy pozpátku. Načeš si ho matka přitáhla k sobě a zalepila mu zobáček sladkým dortem. Byl to smutný pohled.

Chlapeček v chodítku
Chlapeček v chodítku

To princezna Lily Anička si pochutnávala na vodě a dvou křupkách. První zblajzla jako malinu, druhou si dochutila hlínou z blízkého květináče. Byla to velkolepá oslava, po které Lilince zůstala v koutku ornice. A mamince a tatínkovi pachuť starého větrníku a kávy nevalné chuti. Neměla se Mimi mnohem lépe venku?

“Pseudo cukrárna nám den nepokazila, ba právě naopak. Bylo to ponaučení,” řekla maminka.

“A jaké?” zeptal se zkroušeně královský tatínek. Očekával pálení žáhy, přesto se stále usmíval. Byla to oslava princezny.

Na vesnicích i maloměstech je nelehké najít restaurace a cukrárny, ze kterých odcházíte bez bolavého žaludku a skutečně šťastní. I když jedno takové místo je. Je to U Lasíků v Úněticích a to je také vesnice.

Dobrá, vezměme si z toho, že šťastná rodina přežije i pochutiny stylu Láďa Hruška a na pořádnou roční oslavu si počká do matičky Prahy. Tedy ještě dříve oslaví kristovky (+2) velectěný královský tatínek. Jeho žaludek zaplesá blahem v některé z pražských restaurací.

PS: Ještě nebilancujeme

Královská matka ještě nebilancuje a nerozplývá se nad rokem, který prožili jako rodina společně s princeznou. Jen Veveruška pátý den zkouší svoje vrávoravé nožičky a dnes oslavila 10. měsíc. Život s tímhle miminkem je fanfárový!

Lily Anička na nohou
Lily Anička na nohou

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..