O tom, jak se Lily Anička stala akvabelou

Princezna Lily Anička rostla jako z mlíka a vody a to doslova. Když začala být koupelnová víla stonožka Julinka krátká, byla do království Vran povolána Ta Nejvyšší “od koupání”, teta Vaničková. Chopila se díla a za tři měsíce vychovala z princezny Lily Aničky zkušenou akvabelu. Lilinka se naučila ve vodě odpočívat a “houpy houpy”, až voda z vany cákala jako mořské vlny, které se zlověstně rozbijí o útesy.

Lily Anička před koupáním (foto Newborn Photography by Vanda Schreierová)
Lily Anička před koupáním (foto by Vanda Schreierová)

Teta Vaničková je moc hodná a trpělivá víla. Lilinku naučila, že je to strašně fajn lovit kačenky a plovací kytičky ve vodě na bříšku a taky kousek, který vyžaduje umění nejvyšší a to: “Lilinko, žbluňk!” a Lilinka se vrhá pod vodní hladinu a myslí přitom na to, že ji nic nezastaví, že i Mimi by zachránila, kdyby na to přišlo. Náporný výcvik probíhal od 3 do 6 měsíců v královské koupelně.

Lily Anička akvabelou (foto by Vanda Schreierová)
Lily Anička akvabelou (foto by Vanda Schreierová)

A teď? Teď už skončil a Lilinka je připravena vstoupit do skupiny světoznámých akvabel. Musí si ale počkat. Statečně se pere s těmi nejtěžšími chorobami. Rýmou a růstem prvních veverčích (ale spodních zoubků).

Teta Vaničková chybí celé královské vraní rodině, nejen princezně Lily Aničce.

Lily Anička v Baby ringu
Lily Anička v Baby ringu
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..