Pohádka o tom, jak jsem prospala návštěvu i výborné koláče

“Maminko, co to tady voní?”, zajímala se v neděli odpoledne malá Lily Anička.

Tatínek peče koláče Lilinko, přijde se na Tebe podívat návštěva”, odpověděla maminka.

Lily Anička vykulila očka. Tedy jen jedno. To druhé ne a ne a Lilinka trochu zašilhala. Byla legrační: “Jaká návštěva maminko? A jaké koláče?”

Jak Lily Anna prospala návštěvu

Tatínek se nechal příprav, potěšen zájmem Lilinky, a pohladil ji po tváři: “Lilinko, přijde se na Tebe podívat strejda David, teta Olenka a sestřenice s bratrancem. A víš co peču? Sladký a slaný koláč. Zatím ho nemůžeš, ale určitě Ti bude jednou moc chutnat. Jestli chceš, povím Ti, jak se takový koláč peče a co je potřeba, aby byl chutný a lahodný, jako od Lasíků.

hipstri-swageri-teta-hladi-lily-anicku

Malá Lily se nemohla dočkat návštěvy. Byla moc zvědavá, jak taková návštěva vypadá. Pejsek Mimi přispěchal k postýlce: “Lilinko, budou nás hladit a možná nám dají i nějaké jídlo, bude to paráda. Slib mi ale něco! Kdyby Ti dávali maso, neber si ho a nechej ho prosím mě!”

“Maso?”, nerozuměla Lilinka. Pejsek se začal škrábat za uchem: “Cokoliv k jídlu… ham ham… nechej pejskovi, mě, jo?”

Čas letěl a úderem třetí hodiny dorazila celá rodinka. Mimi svou smetanu slízla, byla mazlená a chovaná a užívala si to. Ale co ty Lilinko, neříkej, že jsi celou návštěvu prospala? Ach ano Lily, na návštěvu jsi nechtěla ani očkem mrknout a všem si ukázala, jak hodné a nenáročné miminko jsi.

“To není možné”, kroutila hlavou maminka: “To si večer zase užijeme.”

Návštěva ochutnala tatínkovi koláče a po pár hodinách zamířila k domovu.

Lily Aničko, o tři sudičky jsi ale nepřišla. Popřály Ti hodně zdravíčka, ať z Tebe vyroste krásná “hipsta žena” a ať Tvá beraní hlavička příliš netlačí proti zdi, bylo by ji škoda! 🙂

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..