Bitva o záchranu bříška: Espumisan versus BioGaia

Lily Anička naříkala. Několik dnů, týdnů, snad i měsíc to celkem bylo. Bříško maminka i tatínek spravovali a zachraňovali, co se dalo.

Poté, co jsme vyzkoušeli vše možné, vsadili jsme na vibrační lehátko. Bohužel se neosvědčilo tak, jak jsme doufali. Dnes již stačí Lilinku do lehátka posadit, je spokojená, pohoupe se a vykaká :), ale na začátku to tak nebylo a na tváři Lilinky nebyla vidět ani špetka radosti, když se podmořská obluda blížila.

Lily v pěti týdnech ve vibračním lehátku

Lily v pěti týdnech
Lily v pěti týdnech

Lily ve dvanácti týdnech

Lily ve dvanácti týdnech
Lily ve dvanácti týdnech

Kdo tedy nakonec nad bříškem vyhrál?

Byl to souboj dvou hrdinů Espumisan a BioGaia. Pouze jeden z nich mohl být superhrdinou v očích rodičů i samotné holčičky.

Espumisan versus BioGaia
Espumisan versus BioGaia

Kapky se jménem Espumisan

Espumisan jsou levnější. Chutnají velmi sladce (ach to banánové aroma :(), takže Lilinka se na ně vyloženě těšila. Kapaly se před každým krmením. Mohou se podávat od narození. Z počátku se nám zdálo, že si Lily ulevila. Tolik neplakala. Ale asi tak po týdnu se to opět rozjelo. Sice v mírnější formě, ale kapky jsme museli doplňovat masážemi a chováním za doprovodu hlasitého a bolestivého pláče.

Příbalové informace k léku Espumisan si můžete stáhnout zde.

Co Espumisan obsahuje?

Léčivou látkou je simeticonum. 1 ml perorální emulze obsahuje simeticonum 100 mg. Pomocnými látkami jsou makrogol-stearát, glycerol- monostearát 40-50, kyselina sorbová, hydroxid sodný (k úpravě pH), draselná sůl acesulfamu, chlorid sodný, nekrystalizující sorbitol 70% (E 420), karbomer, dihydrát natrium-citrátu, banánové aroma, čištěná voda.

Na scénu přichází BioGaia

Jako druhý bojovník přišly na scénu kapky BioGaia. Připravte se na to, že je nemají v každé lékárně a že si je budete možná muset objednat. Jsou o dost dražší, než sladké kapky Espumisan.

Co BioGaia obsahuje?

Jedna dávka obsahuje minimálně 100 milionů živých bakterií L. reuteri Protectis®. Dále slunečnicový olej, olej se středně dlouhými řetězci triglyceridů a oxid křemičitý (protispékavá látka).

Kdo vyhrál?

Ano, jsou to kapičky BioGaia. Je mi líto, že jsem se po přečtení různých diskuzních fór uchýlila k nákupu kapek Espumisan. BioGaia začaly účinkovat asi po týdnu. Od té doby má ale Lily Anička klidné dny plné úsměvů.

Maminky, pokud vás dětská kolika začne trápit a vašemu miminku nepomáhají masáže, teplo, cvičení s nožičkami a vy jste zoufalé, vydržte, až vašemu děťátku bude více, než měsíc. Zkuste raději BioGaia (mohou se podávat až od měsíce). Určitě na každé mimino působí kapky různě, ale už kvůli tomu složení.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Komentáře: 13

  1. Já jsem se také rozhodovala mezi těmito kapkami (vlastně jsem ještě v zásobě měla – a stále je v lednici mám neotevřené, kapky Baby Calm). Nejdříve jsem dávala BioGaia (kvůli již zmíněným bakteriím a doporučení od kamarádek). A když byl Jari větší a už si s kolikami uměl lépe poradit, dávala jsem občas Espumisan.

  2. Dávala jsem od narození Espumisan kapičky a nám teda u chlapečka zabíraly opravdu dobře…měla jsem zkušenost už ze svého těhu s tabletkama …takže jsem dávala asi od 2.týdne pravidelně 5 kapek před jídlem až skoro do 8 měsíce…a účinkovaly skvěle…
    Zkoušela jsem ale i jiné,nakonec jsem se vrátila k Espumisanu……BioGaia je zbytečně drahá a účinek bych řekla,že není nic moc…ale každé dítko je jiné,chce to vyzkusit!!!

  3. Hezký večer Marinko,

    je dobře, že kapky Espumisan pomohly. Lilce také zabíraly, ale jenom chvíli a nebavilo mě ji tím neustále krmit a doufat, že to bude lepší. Kapky BioGaia jsem dávala asi 14 dní denně, pak jen občas a ejhle, byla v pohodě. Mějte se pěkně a díky za komentář.

    Maminka Lily Aničky 🙂

  4. Zkusili jsme taky vše možné…Nám zabral dobře Espumisan,po týdnu přišlo opravdu velké zlepšení,kapu 5 kapek do lahvičky s mlíčkem….Bio Gaia jsou o dost dražší a žádný super výsledek jsem nezaznamenala…

  5. Nám fungoval Espumisan u obou kluků jednoznačně nejlíp. A to jsou to levné kapičky a stačí jich málo, dávala jsem pět před každým kojením. U prvního do týdne klid a mladší je dostával preventivně už v porodnici, ten koliku ani už neměl. 🙂

  6. Tak já jsem se zpočátku snažila jít přírodní cestou…nepomáhalo nic,tak jsem sáhla po levnějším Espumisanu…a pak už nic jiného nekupovala,protože nám teda fungoval opravdu skvěle…

  7. Já jsem používala jen Espumisan,věděla jsem,že je levnější.tak na začátku jasná volba…nám teda zafunfovaly kapičky na jedničku…takže na nic jiného nedošlo…

  8. Espumisan je výbornej i já jsem nakonec začala dávat pravidelně naší Elence,zlepšení obrovský po pár dnech…a to se říká,že holky na prdíky netrpěj…u nás hrůza děs…museli jsme i rourkovat…

  9. Muzou se Bio Gaia podavat drive nez od prvniho mesice? Je nam 10dni a uz nevime co 🙁

    1. Šárko, až od ukončeného 1. měsíce, případně se poraďte s lékařem. Nebo pročtěte příspěvek mé kamarádky, vždy měla nějakou dobrou radu: http://www.vanickovani.cz/bolave-brisko/. Neváhejte ji i kontaktovat přímo. Držím palce, ať to brzy přejde. Míša

  10. Já mám na prdíky nejraději Espumisan…už jsme s MArtínkem taky něco vyzkoušeli,ale s Espumisanem jsem nejspokojenější,co se týče ceny a účinku,mohu jen doporučit!!!

  11. Každé miminko je originál a tak i na prdíky zabere každému trochu něco jiného…. Syn měl koliku dost silnou, a tak jsme dávali jak Espumisan před každým krmením, tak 1x denně probiotika. A vibrovací lehátko u nás též dost pomáhalo 🙂 Bylo to den ode dne lepší a ve 3-4 . měsíci bylo po prdíkách definitivně 😉

Komentáře nejsou povoleny.