Pohádka o princezně a Červeném zámku

Za devatero pražskými čtvrti a devatero tramvajovými zastávkami žila byla malá princezna Lily Anička. Byly ji asi dva měsíce a neustále si své královské mamince i královskému tatínkovi stěžovala na bolest bříška.

Po večerech ve své komůrce plakala a plakala a nebylo ji pomoci. Tatínek král jednoho dne zahromoval: „Princezna půjde do světa, do Červeného zámku. Bydlí tam psí kouzelnice Mimi a ta ji z toho vyléčí“.

lily-anicka-v-cervenem-zamku-01

„Ale můj drahý pane králi, Lily Aničce jsou necelé dva měsíce, nemůže cestovat tak daleko sama!“
„Ale může“, zavrtěl hlavou pan král, „aspoň se ukáže, zda je hodna královského trůnu. Pilovat odvahu, statečnost i kuráž musí již od útlého věku!“

lily-anicka-red-castle-pro-spokojene-miminko-i-rodice

A tak Lily Aničce rodiče zabalili do ranečku láhev s mlékem a poslali ji na cestu do Červeného zámku k psí kouzelnici Mimi. Princezna Lily Anička se statečně vydala na cestu, bolavé bříško nebolavé bříško. Chtěla, aby na ni byl tatínek hrdý. A psí kouzelnice Mimi je prý náramně hodný tvor. Nevadí, že chlupatý. „Hlavně když dá trošku vody, zahřeje a pomůžeme mi od toho ukrutného bolení bříška.“ Myslela si cestou princezna Lily Anička.
lily-anicka-spanek-v-zavinovacce

Mimi ji přivítala ve svém zámku s otevřenou náručí. Párkrát Lilinku olízala a pak ji po dlouhé cestě uložila v komůrce ve svém Červeném zámku. Princeznička byla po tak dlouhé cestě velmi unavená. Usnula spánkem spravedlivých, a když se probudila, ejhle, bylo po bolesti bříška. Radostí křepčila, skákala a tančila.

Byla šťastná a u rodičů ve svém království byla cobydup. Psí kouzelnici Mimi od té doby pravidelně navštěvovala a nosila ji dobroty pro psí kouzelnice.

lily-anicka-doporucujeme-tuto-zavinovacku

PS: Postavy a události jsou v této pohádce kromě princezny Lily Aničky smyšlené. Rekonvalescence netrvala chviličku, jak by se mohlo zdát, ani k zotavení nepomohl pes. Může za to speciální zavinovačka Red Castle, kterou doporučujeme maminkám, jejichž princové a princezničky trpí kojeneckou kolikou. Miminko se krásně uklidní, většinou přestane plakat hned. Nám v ní Lily Anička spinkala krásně celou noc.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Komentáře: 2

  1. Teda že mě Lilka poslechne a půjde si takhle sama někam za psí kouzelnicí, to jsem teda nečekal. Ale že ta holka strach nemá, to se ocenit musí. Jsi šikovná holčička Lilko! Fakt 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..